Справа ГРУшників: Суд не дозволив Skype-конференцію з "ЛНР"

Понеділок, 11 квітня 2016, 15:01

Голосіївський районний суд Києва звинуватив захист російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва у спробі навмисного затягування часу і відмовив у допиті свідків-терористів з "ЛНР" в дистанційному режимі.

Про це колегія заявила у понеділок, повідомляє УНІАН.

Як пише видання, під час засідання адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська оприлюднила повідомлення від п'ятьох так званих "міліціонерів "ЛНР", які мали б виступити свідками сторони захисту.

За її словами "міліціонери" не можуть прибути на допит у суд, оскільки, на їхню думку, їм загрожує небезпека від української влади. У цих листах вони всі пропонують провести допит у Skype-режимі.

На це суд зауважив, що не наведено жодних доказів небезпеки, про яку говорять ці свідки захисту і відмовив в допиті за допомогою Skype, оскільки це не передбачено кримінальним процесуальним кодексом України.

Після цього, як пише видання, адвокати Александрова та Єрофеєва оприлюднили повідомлення ще від двох свідків захисту - російських офіцерів Чепрашова та Литвиненка - про те, що вони не зможуть прибути сьогодні на допит, тому що їхнє командування не відпустить їх в Україну раніше, ніж 22 квітня. Захист попросив перенести допит цих свідків на вказану дату.

Суд розцінив це як спробу затягнути час. Зокрема головуючий суддя Микола Дідик заявив: "Таке враження, що ви за будь-яку ціну хочете затягнути справу".

Зрештою, засідання у справі ГРУшників перенесли на 14 квітня.

Як відомо, 21 березня цього року Голосіївський райсуд Києва продовжив арешт Єрофеєва і Александрова до 19 травня.

У понеділок їх доставили в Голосіївський райсуд Києва в захисній екіпіровці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування