В Росії підтвердили початок постачання Іранові комплексів С-300

Вівторок, 12 квітня 2016, 01:27

Віце-прем’єр-міністр Росії Дмитро Рогозін підтвердив у понеділок, що його країна почала постачати Іранові зенітні ракетні системи С-300.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як сказав він в ефірі радіостанції "Ехо Москви", до кінця року контракт про це буде реалізований у повному обсязі. Водночас він не став уточнювати, що саме вже передали Іранові на цей час.

Раніше в понеділок у Кремлі речник президента Росії Дмитро Песков відмовився коментувати повідомлення про початок постачання російських ракетних комплексів С-300 до Ірану.

Іще раніше того ж дня в Ірані речник Міністерства закордонних справ Хосейн Джабер Ансарі повідомив, що перша партія ракетних комплексів С-300 із Росії вже надійшла до Ірану.

За неофіційною інформацією, в Іран буде поставлено чотири дивізіони зенітно-ракетних систем С-300ПМУ2 "Фаворит" розробки і виробництва концерну Повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей" на суму близько $1 млрд.

Як відомо, Росія також мала намір поставити Ірану винищувачі Су-30, проте США вже оголосили що заблокують це через Радбез ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування