У Росії оштрафували ЗМІ за згадку "Правого сектора"

Вівторок, 12 квітня 2016, 13:01

Світовий суд Пресненського району Москви оштрафував на 44 тисячі рублів журнал The New Times і його головреда Євгенію Альбац за зловживання свободою масової інформації.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

Таке рішення суд виніс після попередження Роскомнагляду за те, що у виданні було використано назву "Правий сектор" без згадки, що він заборонений в РФ.

Суд встановив, що видання порушило частини 2 статті 13.15 КоАП РФ (зловживання свободою масової інформації), і призначив адміністративне покарання у вигляді штрафу в 4 тисяч щодо Альбац і 40 тисяч рублів - щодо юридичної особи ТОВ "Новое время".

Представник Євгенії Альбац адвокат Вадим Прохоров заявив що оскаржить рішення, поки воно не набуло чинності.

"Якщо я ненавиджу Гітлера, мені що, кожен раз при згадці про нього треба додавати, що він визнаний винним на Нюрнберзькому процесі? Ми не поширювали інформацію, тим більш позитивну, про" Правий сектор "(заборонений в РФ), в матеріалі він був згаданий побіжно ", - сказав Прохоров.

Раніше прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонскій повідомив "Інтерфаксу", що 21 січня журналу The New Times було винесено попередження в зв'язку з публікацією, в якому згадувалася заборонена в РФ українська радикальна організація "Правий сектор" без згадки на її заборону в Росії.

Роскомнагляд тоді ж порушив адміністративне провадження за статтею 13.15 КоАП РФ (зловживання свободою масової інформації).

За словами Ампелонського стаття була опублікована 18 січня, і винесене попередження є першим в цьому році. Згідно із законодавством, якщо ЗМІ протягом року отримає два і більше попередження від Роскомнагляду, то у останнього з'явиться можливість звернутися до суду з позовом про анулювання у видання свідоцтва про реєстрацію ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування