Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти вимагають припинити переслідування Каська

Вівторок, 12 квітня 2016, 16:50

Низка громадських організацій та активістів виступили зі спільною заявою про недопустимість переслідування екс-заступника генпрокурора Віталія Каська.

Відповідна заява оприлюднена на сайті "Реанімаційного пакету реформ".

Активісти зазначили, що Касько розпочав переслідування "діамантових прокурорів", близьких до колишнього генпрокурора Віктор Шокіна, а після звільнення з ГПУ став об'єктом переслідувань.

"Очевидно, що це провадження стало інструментом особистого тиску і помсти Каську за неодноразові публічні виступи щодо покривання Шокіним корупції і протидії реформам прокуратури", – вважають активісти.

Вони також навели низку порушень, які були допущені стосовно Каська з боку силовиків, зокрема – блокування дверцят його автомобіля спеціальною рідиною, стеження без дозволу суду, проведення слідчих дій вночі та психологічний тиск, порушення гарантій захисту адвоката, статус якого має Касько.

"Згідно з пунктом 1 частини 1 статті 481 КПК, повідомляти про підозру адвокату Каську міг лише Генеральний прокурор, його заступник чи прокурор міста Києва. Жодного із зазначених прокурорів на місці нічних подій не було", – зазначили активісти.

Вони вважають, що всі ці дії робилися виключно для залякування екс-прокурора.

Активісти вимагають припинити такі дії, розпочати кримінальні провадження через описані порушення, не допустити переслідування слідчих, які вели справу "діамантових прокурорів".

Під цим зверненням підписалися 25 громадських організацій та чотири активісти.

Як відомо, у неділю пізно ввечері слідчі на вулиці зачитували Каську підозру, яку той так і не взяв.

Його звинувачують у незаконному отриманні службових квартир.

Детально про справу Каська можна прочитати у статті "Української правди".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування