Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ повідомили про "план Б" США в разі провалу перемир'я в Сірії

Середа, 13 квітня 2016, 06:38

ЦРУ і його регіональні партнери розробили так званий "план Б" щодо поставок більш потужної зброї помірній опозиції в разі провалу перемир'я в Сирії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на чиновників США і інших країн.

За словами співрозмовників газети, згідно з "планом Б", США будуть постачати повстанцям зброєю, яке допоможе їм наносити удари по артилерійських позиціях і повітряним судам.

Підготовка "плану Б" обговорювалася на секретній нараді глав розвідок країн Близького Сходу 27 лютого перед вступом перемир'я в силу, а також в ході інших контактів.

За словами чиновників, знайомих з ходом обговорення, члени коаліції отримали попередні запевнення ЦРУ, що вони отримають дозвіл на розширення допомоги помірній опозиції в Сирії.

Однак повідомляється, що члени коаліції домовилися лише про "контури" "плану Б", і Білий дім має ще затвердити перелік озброєння.

Представник ЦРУ відмовився коментувати обговорення.

За словами американських чиновників, офіційні особи США передали приватне повідомлення їх російським колегам, згідно з яким повернення до повномасштабної боротьби може в кінцевому підсумку поставити під загрозу льотчиків РФ.

Газета пише, що основну увага ЦРУ фокусує на переносних зенітних ракетних комплексах. ЦРУ вважає, що повстанці отримали невелику кількість установок через нелегальні канали. Побоюючись, що ця зброя може потрапити в руки терористів, спецслужби намагаються запобігти її поширенну.

Джерела газети повідомляють, що ЦРУ і його партнери розглядають різні варіанти систем ППО, в тому числі комплекси радянської епохи, які були б менш мобільними. При цьому альтернативні системи, наприклад ПЗРК, які встановлюються на транспортні засоби, можуть бути легкою мішенню для сирійської і російської авіації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...