Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський суд відмовився відпустити кримського активіста Майдану

Середа, 13 квітня 2016, 17:12

Кірово-Чепецький районний суд Кіровської області Росії відмовив в умовно-достроковому звільненні кримського політв'язня Олександра Костенка.

Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на його адвоката Дмитра Сотникова.

Сотников назвав це рішення суду політичним. За його словами, при ухваленні рішення суд враховував фактори, які не можуть мати значення, зокрема – визнання засудженим своєї вини.

"Привітався або не привітався (засуджений) з працівником, навіть якщо було порушення, то воно не може ніяк вплинути на УДЗ, проте суд визнав, що факт невизнання провини і факт поміщення в ШІЗО мають значення", – розповів адвокат.

Він пояснив, що Костенка помістили в ШІЗО за те, що нібито не привітався з поліцейським – співробітником колонії. Сотников повідомив, що на даний момент термін перебування Костенка в ШІЗО не відомий.

"Ми плануємо оскаржити рішення. Подавати наступне УДО можна через шість місяців, але у нас є ще такий вид клопотання як заміна покарання на більш м'яке. У нашому випадку це можливо, оскільки в нашій статті передбачається ще штраф та виправні роботи", – зазначив Сотников.

Як відомо, у Костенка є малолітня дочка і хвора мати, батько зник. Також у нього зламана рука.

Російські окупанти Криму звинувачують Костенка у тому, що під час подій на Євромайдані в Києві 18 лютого 2014 року він завдав травм бійцю кримського "Беркуту".

Його засудили до 4 років і 2 місяців ув'язнення; у лютому 2016 року термін ув'язнення зменшили до 3 років і 6 місяців.

У кінці березня у Криму також порушили справу проти брата Костенка Євгена.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування