Порошенко обурився забороною Меджлісу в Криму

Середа, 13 квітня 2016, 22:24

Президент Петро Порошенко вважає, що заборона про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар у Криму є відновленням "сталінської політики".

Про це йдеться на Facebook-сторінці глави держави.

"Їм мало арештів і політичних судів над окремими представниками кримськотатарського народу - вирішили заборонити весь Меджліс!" - так Порошенко прокоментував рішення окупаційної влади Криму, оприлюднене 13 квітня.

"Цілий народ директивою намагаються позбавити голосу, можливості представляти і захищати свої права. Це – чергове порушення базових прав і свобод людини, яке російські окупанти вчиняють у незаконно анексованому Криму, це відновлення сталінської політики щодо корінного народу півострова. Причина цьому – авторитарний страх перед самоорганізацією вільних людей", - зазначив президент.

Він звернувся до світового співтовариства, підкресливши, що "кожен день окупації несе нові загрози для мешканців Криму".

"Єдиний шлях зупинити це свавілля - припинити анексію півострова і повністю вивести звідти російські окупаційні війська", - заявив Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування