Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військова прокуратура затримала двох бійців роти МВС "Торнадо"

Четвер, 14 квітня 2016, 00:12

Військова прокуратура України затримала двох бійців спецроти МВС "Торнадо", пізніше один із затриманих був звільнений.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому в середу ввечері на сторінці роти в соціальній мережі "Вконтакте", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні, 13.04.2016 затримали ще 2-х бійців батальйону "Торнадо". Бійця з позивним "Марік" і командира групи "Сема", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, що з'явилося пізніше в середу ввечері, одного бійця відпустили.

Народний депутат Ігор Мосійчук повідомив про присутність представників військової прокуратури в Боярці біля бази спецроти. Згідно з повідомленням нардепа, до бази МВС в Старій Боярці по вул.Лисенка, 143 (місце розташування бійців "Торнадо") виїхав перший заступник глави Нацполіціі Вадим Троян та екс-командир полку "Азов", народний депутат Андрій Білецький. Пізніше Мосійчук повідомив, що він і Троян зайшли на територію бази для ведення переговорів.

Офіційної інформації за цими даними поки немає.

Спецроту передислокували зі Станиці Луганської на базу МВС у Боярці в кінці літа - початку осені 2015 року, після того, як 17 червня 2015 року в Луганській Області затримали кількох перших бійців "ТОРНАДО", включаючи командира роти Руслана Онищенко. 18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти. 10 березня 2016 року були затримані замкомбата Микола Цукур і боєць Ілля Холод.

На Сьогоднішній день в Лук'янівському сізо києва утримуються 11 бійців формування, ще один оголошений в розшук. 7 жовтня 2015 року при спробі затримання був убитий боєць роти Віталій Диякон з позивним "Товстий".

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, затримані бійці підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах. У "Торнадо" звинувачення військового прокурора категорично відкидають.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...