Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США бачать, що РФ придушує права своїх критиків у Криму й на Донбасі

Четвер, 14 квітня 2016, 08:41

Державний департамент США вважає, що Кремль придушує права противників анексії Криму і тих, що виступають проти сепаратистів на Донбасі.

Про це йдеться в доповіді щодо прав людини в світі, опублікованій 13 квітня, передає "Радіо Свобода".

Росія "особливо жорстко" діє щодо осіб і організацій, які виступають проти силової і незаконної анексії Росією українського Криму та тих, що борються з підтримуваними Москвою сепаратистами на сході України, йдеться в доповіді.

У звіті також наголошується, що "систематичних переслідувань і дискримінації" з боку російської влади в Криму зазнають українці і кримські татари на півострові.

Крім того, у звіті Держдепартаменту США наголошується, що Кремль "здійснює низку заходів із придушення інакомислення", вдаючись до "нових репресивних законів і вибіркового переслідування", щоб залякувати, дискредитувати, переслідувати в судовому порядку, засуджувати тих, хто "критикує діяльність влади".

Москва неодноразово відкидала подібні звинувачення з боку Заходу, зазвичай різко критично відгукуючись на попередні доповіді Держдепартаменту США про права людини.

У нинішньому звіті держсекретар США Джон Керрі також заявив про тривожну тенденцію у світі з боку як державних, так і недержавних суб'єктів щодо обмежень прав громадянського суспільства, придушення діяльності ЗМІ і свободи Інтернету, марґіналізації голосу опозиції.

Крайніми заходами порушення прав людини він назвав вбивства і примушування людей покинути свої домівки.

Серед тих, хто посягає на людські права, Керрі виокремив ісламістів, розкритикував владу Ірану, Македонії, Таджикистану, Узбекистану, Казахстану та Азербайджану.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування