Чийгозу у Криму готові висунути звинувачення

Четвер, 14 квітня 2016, 09:57

У п'ятницю, 15 квітня, Ахтему Чийгозу в анексованому Криму планують висунути звинувачення у справі "26 лютого"..

Як пише адвокат Микола Полозов, про це повідомив слідчий з особливо важливих справ першого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Ніккель.

"Увесь наступний тиждень ітимуть слідчі дії, і, швидше за все, відбудеться суд щодо продовження варти за клопотанням слідства", - написав він.

У четвер у Верховному суді Криму відбудеться засідання за скаргою на постанову судді Галини Редько від 4 березня, яка продовжила термін утримання під вартою для Ахтема Чийгоза, Алі Асанова й Мустафи Дегерменджі у справі "26 лютого".

Полозов не зможе в ньому брати участь, бо планує побачити іншу підзахисну українку – Надію Савченко. Його підмінить кримський адвокат Олександр Лесовой.

Захисник Чийгоза нагадав, що аналогічну постанову судді Редько від 2 березня кримські судді вже скасували як незаконну. "Не думаю, що тут рішення буде принципово іншим", - написав Полозов.

У коментарі "Крим.Реалії" Полозов сказав, що зараз "ніяких перспектив, щоб варта була змінена на інший запобіжний захід".

"Вирішує не суд. Рішення ухвалюється політичне в Москві, а суд лише виконує функцію закріплення цього рішення в процесуальному порядку", - заявив адвокат.

"Перша спроба влади провести розслідування подій "26 лютого" провалилася. Навіть російський суд у Криму був змушений повернути справу в прокуратуру через допущені порушення", - заявив адвокат.

"Вочевидь, Кремль не залишає спроб дезорганізувати й залякати кримських татар. Учорашня заява прокурора Поклонської про призупинення діяльності Меджлісу (з посиланням на антиекстремістський закон) одна з віх цього тиску. Справа "26 лютого" не виняток і зараз іде захід на новий виток", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News