Ердоган закликав лідерів ісламських країн до солідарності з Україною

Четвер, 14 квітня 2016, 14:05

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав Організацію ісламського співробітництва до солідарності з Україною і кримськотатарським народом.

Про це він сказав у четвер, виступаючи в ході 13-ої сесії Ісламської конференції на вищому рівні в Стамбулі, повідомляє прес-служба уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

"Президент Реджеп Тайіп Ердоган закликав членів ОІС бути солідарними з державою Україна, з "братами-мусульманами, кримськими татарами, що проживають в окупованому Криму", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-служби в Facebook.

Як відомо, у Стамбулі 14-15 квітня проходитиме 13-а сесія Ісламської конференції на вищому рівні (Сесія єдності і згуртованості заради справедливості і миру).

В ній бере участь лідер кримських татар Мустафа Джемілєв разом із лідером Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим та делегатом Курултаю Рустемом Умеровим.

Напередодні стало відомо про те, що окупаційна "прокуратура" Криму призупинила діяльність Меджлісу кримськотатарського народу до винесення рішення суду за позовом щодо звинувачення в екстремізмі.

Цей крок рішуче засудили міжнародні правозахисні організації та МЗС України, який направив Росії ноту протесту.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News