Російські офіцери-свідки не приїхали на суд до ГРУшників у Київ

Четвер, 14 квітня 2016, 17:21

В Голосіївському райсуді Києва продовжується слухання кримінального провадження по справі військовослужбовців ГРУ Генштабу Збройних сил РФ Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова.

Засідання у четвер відкрив головуючий в колегії суддя Микола Дідик.

Підозрювані Єрофеєв та Александров доправлені в суд. В залі засідань також присутні їхні адвокати Оксана Соколовська та Валентин Рибін, військові прокурори.

В залі суду також присутній консул РФ в Україні Олексій Грубий.

Планувалося, що в четвер в суді відбудеться допит свідків сторони захисту двох військовослужбовців РФ з СЦКК. Але вони не прибули на засідання суду "у зв'язку з неможливістю прибути на засідання суду "через незалежні від них причини".

Як пояснили адвокати, російські офіцери не отримали дозвіл від командування на виїзд до України.

Адвокат Соколовська клопотала про перегляд відеозапису з поясненнями російських офіцерів в залі суду. Суд задовольнив її клопотання.

Водночас суд прийняв рішення після перегляду пояснень російських представників СЦКК перейти безпосередньо до стадії допиту підозрюваних.

21 березня суд продовжив термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою російським військовослужбовцям до 19 травня.

Як відомо, російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганської області.

Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, терористичному нападі на позиції 92 бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News