Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГРУшник розповів, навіщо приїхав в Україну

Четвер, 14 квітня 2016, 18:32

Затриманий російський грушник Євген Єрофеєв називає причиною свого прибуття на окуповані території Луганської області в 2015 непризначення пенсій сім'ям загиблих під час Євромайдану співробітників МВС України.

Про це він сказав під час допиту в Голосіївському районному суді Києва, передають Українські Новини.

"Під час Революції гідності загинули співробітники МВС, "Беркута", Нацгвардія (маються на увазі Внутрішні війська). Ніхто не шукав винних і не призначав пенсії або одноразові виплати їх сім'ям", - сказав він.

За словами Єрофеєва, його також мотивувала для участі в бойових діях на стороні терористів пожежа в будинку Профспілок в Одесі 2 травня 2014 року.

При цьому Єрофеєв заперечує, що був чинним військовим Збройних сил Росії.

Він підкреслив, що напередодні поїздки на Донбас написав рапорт про звільнення з лав російської армії.

Росіянин зазначив, що наказ про звільнення він на руки не отримував, а російським військовим представився під тиском співробітників Служби безпеки України.

Крім того, Єрофеєв не зміг відповісти на питання про те, чи приймав він військову присягу в російській армії, оскільки не зрозумів, що означає військова присяга.

Також Єрофеєв відмовився відповідати на більшість питань прокурорів, які стосувалися його командирів і служби в Збройних силах Росії.

Загалом Єрофеєв не вважає себе винним і стверджує, що обвинувачення його потрібно "певним особам для резонансу", передає Укрінформ.

"Усі обвинувачення на мою адресу, такі як тероризм, агресивна війна, зброя - усі обвинувачення я відкидаю, усі обвинувачення не вважаю обгрунтованими. Просто певним особам був потрібний резонанс", - сказав він.

При цьому Єрофеєв стверджує, що він не стріляв під час бойового зіткнення з військовослужбовцями Збройних сил України, але мав при собі зброю.

Російський військовий заявив, що ніколи не вбивав людей, а на питання про наявність у нього зброї на момент затримання відмовився відповідати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування