Голова Київської облради заявляє, що в її кабінет прийшли з обшуком

П'ятниця, 15 квітня 2016, 11:56

У кабінеті голови Київської обласної ради Ганни Старикової намагаються провести обшук та виїмку документів.

Як повідомляє її партія "Батьківщина", співробітники Київської обласної прокуратури діють за санкцією судді Печерського райсуду столиці Литвинової.

Кабінет голови Київської облради розташований у Києві на вул. Лесі Українки, 1, 7-й поверх.

"Сьогодні зранку представники прокуратури разом з представниками управління СБУ в Києві та Київській області намагаються потрапити в мій кабінет, попри те, що у судовому рішенні, яким вони керуються, голова Київської обласної ради не згадуються", - повідомила Старикова.

За її словами, силовики керуються судовим рішенням щодо фактової кримінальної справи, в якій фігурує працівник обласної ради, якого підозрюють в шахрайстві.

У рішенні суду місцем його роботи зазначений кабінет номер 742, який насправді є кабінетом голови обласної ради.

"Абсолютно очевидно, що суд міг би легко дізнатися, що цей кабінет не належить юристу. Тому я вважаю, це судове рішення – формальна підстава, щоб обшукати саме мій кабінет", - заявила голова Київської облради.

Вона пов’язує несподівану спробу обшуку з ініціативою Київської обласної ради щодо боротьби з нелегальним видобутком піску в Київській області.

"Київська обласна рада оскаржує постанову Кабінету міністрів № 1173 щодо порядку надання дозволів користування надрами. Ця постанова дає зелене світло нелегальному користуванню надрами, оскільки запроваджує механізм "мовчазної згоди" місцевих рад", - заявила Старикова.

"І, наприклад, бюджет Київщини через нелегальний видобуток піску недоотримує великі кошти у вигляді несплаченого екологічного збору. Ми закликали своїх колег з різних регіонів України долучитися до нашого позову", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News