НАБУ продемонструвало результати за рік роботи

П'ятниця, 15 квітня 2016, 15:28

Національне антикорупційне бюро за час своєї роботи відкрило близько 120 кримінальних проваджень, 9 справ щодо 12 фігурантів передало до суду і вручило 25 повідомлень про підозру.

Понад 220 мільйонів гривень коштів було арештовано, йдеться у звіті НАБУ за рік за даними станом на 1 квітня, який приурочено до річниці створення бюро (16 квітня).

Лише за 4 місяці розслідувань вдалося викрити на отриманні неправомірної вигоди 6 суддів, кількох працівників держструктур та вперше в історії незалежної України порушити кримінальне провадження за статтею щодо втручання у діяльність державного діяча (ст.344 Кримінального кодексу України).

 

Відомості про перші провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 4 грудня 2015 року, зазначає відомство.

 

"За перші 8 місяців з моменту створення НАБУ ми досягли того, що аналогічні органи в інших країнах встигали зробити за 3-5 років: команду сформовано біль ніж на 60%, проведено навчання детективів і аналітиків, сформовано оперативно-технічне управління та Управління спеціальних операцій, отримано доступ до понад 100 відкритих та закритих баз даних", - йдеться у повідомленні.

Окрім центрального управління Бюро створили та формують перші два територіальні управління – Львівське та Одеське. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування