Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ: Ситуація на Донбасі погіршилася, тисячі порушень

П'ятниця, 15 квітня 2016, 19:24

Перший заступник голови ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що ситуація на Донбасі суттєво погіршилася і рахунок порушень йде на тисячі.

Про це він сказав на прес-конференції в Донецьку в п'ятниця, пише "Інтерфакс-Україна".

"Основна причина мого прибуття сюди після закінчення такого короткого періоду з моменту останнього візиту - це погіршення ситуації з безпекою. І в першу чергу моїх співробітників, які працюють тут і по той бік лінії зіткнення", - сказав Хуг.

За його словами, в рамках візиту він відвідав Ясинувату, Широкине, Жованку і Зайцеве і зустрівся з представниками Спільного центру з контролю і координації.

"Зараз рахунок порушень йде на тисячі щодня, ми бачимо збільшення кількості використання артилерії і мінометів, все частіше фіксуємо відсутність техніки в місцях зберігання, а потім бачимо, як вона з'являється уздовж лінії зіткнення", - сказав він.

Перший заступник голови СММ зазначив, що спостерігачі регулярно фіксує установку нових мін обома сторонами конфлікту.

Він зазначив, що найгарячішою точкою в Донбасі залишається район Авдіївки і Ясинуватої, ОБСЄ зафіксувало там більше 4000 порушень режиму припинення вогню за добу.

"Тільки за вчорашній день наші спостерігачі зафіксували 4372 порушення режиму припинення вогню, що говорить про різке зростання порушень на цій ділянці, бойових зіткнень було настільки інтенсивним, що іноді навіть було важко порахувати кількість...", - сказав Хуг.

Як повідомили сьогодні у прес-центрі АТО, в районі Авдіївки під час роботи місії ОБСЄ у п'ятницю бойовики вдалися до військової провокації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...