Данилюк каже, що не займається бізнесом з 2010 року

Субота, 16 квітня 2016, 22:53
Данилюк каже, що не займається бізнесом з 2010 року

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє про безпідставність звинувачень його у корупції та наголошує, що з 2010 року не займається бізнесом. 

Про це Данилюк заявив в інтерв'ю DT.UA.

Він зазначив, що йому "пред'являють ... корупцію".

"Корупція - це зловживання службовим становищем задля отримання прибутку. У даному разі це зовсім не про мене. Просто так історично склалося, що я керував цими компаніями. Після 2010 року я приїхав в Україну й ними взагалі не займався. Я з них вийшов. Поєднувати мою роботу тут і там було неможливо", - заявив міністр.

Він додав, що заяви про звільнення він написав ще у 2010 році, але не приділив уваги формальностям.

"Через завантаження, яке сформувалося тут, я усе не міг зайнятися цим питанням. А з ним були певні складнощі, пов'язані з юридичними нюансами, партнерами, певним регулюванням. Компанією я не займався й доходу там жодного не отримував, хоча номінально  значився", - зазначив міністр.

"Чи вважається це порушенням? Не думаю. Перевірити це питання має цілковите право НАБУ. Але якщо переважить інша точка зору, для мене не проблема піти з посади глави Мінфіну", - додав він.

Як відомо, перед призначенням на посаду міністра з'явилася інформація, що Данилюк, працюючи на держпосадах в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP. Повідомлялося, що обидві структури зареєстровано за однією адресою. 

Сам Данилюк будь-які обвинувачення у тому, що має офшорні компанії за кордоном, відкидає.

  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування