ДПСУ: На Закарпатті мешканці вийшли на захист тютюнових контрабандистів

Неділя, 17 квітня 2016, 14:07

На Закарпатті місцеві мешканці влаштували акцію на підтримку тютюнових контрабандистів.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України. 

За даними ДПСУ,  16 квітня під час патрулювання прилеглої до кордону ділянки було виявлено групу осіб обабіч дороги поблизу р.Тиса. При спробі правоохоронців перевірити громадян, які перебували у прикордонному районі  останні сіли у транспортний засіб та зникли в напрямку н.п. Луг.  

Прикордонники виявили транспортний засіб на території одного з приватних  помешкань н.п.Великий Бичків, за фактом направили до поліції та прокуратури повідомлення про виявлення ознак злочину за ст. 204 ККУ.

"Пізніше біля подвір’я,  де виявили транспортний засіб, зібралися до 30 агресивно налаштованих місцевих мешканців, які намагалися спровокувати конфлікт та вели себе зухвало по відношенню до правоохоронців. Громадяни погрожували прикордонникам фізичною розправою, звинувачували у переслідуваннях "невинних" мешканців", - повідомили у Держприкордонслужбі.

В результаті протистояння, яке  тривало майже 4 години, правоохоронцям на підставі рішення суду вдалося потрапити на територію вказаного подвір’я.

"Під час огляду будинку та присадибної території в одному з приміщень було виявлено пакувальний поліетиленовий матеріал чорного кольору, який ймовірно використовувався для обгортання ящиків з тютюновими виробами, місця відпочинку для великих груп людей та інші ознаки можливого сприяння незаконній діяльності. За будинком виявлено паркан, на якому були сліди недавніх поспішних дій. Можливо,  незаконні предмети були переміщені на сусідню приватну територію, доступу до якої у правоохоронців не було", -  зазначили у ДПСУ.

Також  у садибі правоохоронці виявили мікроавтобус та два легкових автомобілі іноземної реєстрації. Перевірочні заходи тривають.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування