Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка: Бойовики несуть втрати через "самостріли", алкоголь та наркотики

Неділя, 17 квітня 2016, 14:55

У лавах бойовиків частішають випадки небойових втрат. 

Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, попри чисельні перевірки, морально-психологічний стан військовослужбовців 1 АК ЗС РФ залишається на низькому рівні.

"14-15 квітня в частинах та з’єднаннях корпусу було видано частину місячного грошового утримання, внаслідок чого різко збільшились небойові втрати противника", - повідомили у ГУР.

Зокрема, в ніч на 16 квітня під час повернення з бойових стрільб у районі н.п.Моспине в колоні бойової техніки 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) сталась ДТП, що призвела до пошкодження бойової техніки.

"Перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння механік-водій бойової машини не справився з керуванням та здійснив зіткнення з іншою БМП, в наслідок чого 1 військовослужбовець загинув, 2 отримали важкі травми, а 2 бойові машини потребують складного відновлювального ремонту. Подія змусила командування корпусу зупинити переміщення 100 омсбр, що здійснювала марш на заміну підрозділам 5 омсбр, та повернути у вихідне положення два мотострілецькі і танковий батальйони", - заявили у розвідці. 

Окрім того 15 квітня внаслідок необережного поводження зі зброєю, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, здійснив "самостріл" в ногу командир відділення розвідувального взводу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка).

"Щоб приховати надзвичайну подію, командир підрозділу намагався подати хибне повідомлення про обстріли з боку сил АТО", - йдеться у повідомленні.

Також 14 квітня померли двоє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ): через алкогольне отруєння – командир взводу гаубичного самохідного артилерійського дивізіону, а через передозування наркотиками – офіцер відділу бойової підготовки штабу полку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування