Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Брюсселі - багатотисячний "Марш проти терору і ненависті"

Неділя, 17 квітня 2016, 17:25

У Брюсселі проходить багатотисячний  "Марш проти терору і ненависті": участь у маніфестації беруть не менше 15 тис. осіб. 

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, колона почала рух містом від Північного вокзалу столиці, перетне центр Брюсселя через площу Біржі, пройшовши повз неформальний меморіал жертвам терактів 22 березня і завершить свій шлях на площі Фонтенас.

Там планують виступити родичі жертв, рятувальники, які брали участь у наданні допомоги постраждалим, і працівники аеропорту Завентем.

До основної колони маніфестації приєднається друга, яка вирушить з брюссельської комуни Моленбек. Жителі комуни вимагають не навішувати ярликів екстремістів на все населення цієї частини Брюсселя та на бельгійських мусульман через те, що кілька терористів виросли і проживали у Моленбеці. 

Маніфестанти другий колони заготовили гасла проти міністра внутрішніх справ Бельгії Яна Ямбона, який викликав бурхливу полеміку у країні своїм інтерв'ю газеті De Standaard, де заявив, що  "значна частина мусульманського співтовариства танцювала, дізнавшись про теракти".

Він додав, що "вони кидали каміння і пляшки в поліцейських і журналістів під час арешту Салаха Абдеслама".

Марш солідарності проводиться в умовах посиленої безпеки: учасники маніфестації не допускаються до неї з сумками, поліція вимагає, щоб усі маніфестанти мали при собі документи, що засвідчують особу.

Як відомо, у терактах у Брюсселі 22 березня загинули 32 людини, сотні зазнали поранень. Ініціатори проведення маршу планували організувати його ще 27 березня, але на прохання влади перенесли з міркувань безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування