Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Реалізація Мінських угод є невтішною, але не провальною – Вершбоу

Понеділок, 18 квітня 2016, 00:55

Поточні результати реалізації Мінських угод є невтішними, але не провальними. 

Таку думку висловив заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу в інтерв’ю "ТСН. Тиждень", передає Радіо Свобода.

"Очевидно, міжнародний тиск включно із санкціями потрібно продовжувати. Росія мусить розуміти, що напівзаходи не задовольнять міжнародну спільноту чи Україну", – вказав високопосадовець НАТО.

"Мінські домовленості передбачають деяку послідовність. І подобається це чи ні, але відновлення українського контролю над кордоном є одним із пізніших кроків у процесі. Спочатку потрібно встановити перемир'я, відвести важку техніку і провести політичні заходи щодо децентралізації, організації виборів згідно з українським законодавством під контролем ОБСЄ", – нагадав про послідовність кроків Вершбоу.

"Але вибори не можуть бути проведені, якщо безпекова ситуація залишатиметься такою, як тепер", – наголосив заступник генерального секретаря НАТО.

Нагадаємо, на думку президента України Петра Порошенка, для безпеки виборів та передачі влади на Донбасі потрібне введення міжнародного миротворчого контингенту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: