Пашинський знову хоче кримінальну відповідальність за наклеп

Понеділок, 18 квітня 2016, 13:24

Депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський хоче запровадити кримінальну відповідальність за поширення неправдивої інформації.

Про це він заявив у понеділок під час погоджувальної ради парламента.

"Я буду ініціювати введення відповідальності за брехню, як це було раніше. Тому що ми цю норму – боялись диктатури – зняли і зараз розкрили шлюзи. Але шлюзи не води, якою поливають, а шлюзи, вибачте мене, не хочу говорити в ефірі чого. І ці шлюзи треба закрити, інакше ми країну втратимо", – заявив він.

За словами Пашинського, в Україні "нема свободи слова, у нас є свобода брехні".

"Нам брешуть у цьому залі, нам брешуть у цих ток-шоу і ніхто не несе відповідальності!" – обурився він.

Як відомо, Пашинський був автором скандального законопроекту про спеціальну конфіскацію коштів ще до визнання людини винною судом.

Також депутат має відношення до скандалу навколо рейдерського захоплення фабрики "Житомирські ласощі". Він стверджує, що наразі підприємством керують рейдери і його необхідно повернути. У той же час нинішні керівники "Житомирських ласощів" називають рейдером Пашинського.

У 2012 році тодішній нардеп від Партії регіонів Віталій Журавський ініціював законопроект про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, зокрема за наклеп пропонувалося карати ув'язненням до 3 років та великими штрафами.

18 вересня 2012 року Верховна Рада проголосувала в першому читанні за відповідні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів.

Це викликало масове обурення громадськості, журналісти проводили акції протесту, а низка друкованих ЗМІ вийшли з "порожніми" білими обкладинками.

2 жовтня депутати підтримали постанову про скасування голосування за законопроект "про наклеп".

Сам Журавський у 2014 році опинився у сміттєвому баці.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News