Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд почав зачитувати вирок російським ГРУшникам

Понеділок, 18 квітня 2016, 14:32

Голосіївський райсуд Києва під головуванням Миколи Дідика розпочав зачитувати вирок російським військовим Євгену Єрофеєву та Олександру Александрову.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

У залі суду присутні адвокат Надії Савченко Ілля Новіков та народний депутат із фракції "Батьківщина" Іван Крулько, депутат від фракції БПП Ірина Луценко та перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

В суд прийшла також сестра Надії Савченко Віра. 

Не всі журналісти та оператори змогли потрапити до зали. За підрахунками працівників суду, там працює більше 30 камер.

Активіст Володимир Волков прийшов у Голосіївський райсуд із плакатом на підтримку незаконно засудженої в Росії Надії Савченко, яку російській владі пропонують обміняти на Александрова й Єрофеєва.

Як відомо, спецпризначенців із російської Розвідки капітана Єрофеєва й сержанта Александрова затримали у зоні бойових дій у Луганській області 16 травня 2015 року.

Під час допиту Єрофеєв зізнався, що він кадровий військовий РФ і очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров.

Пізніше він заявив, що давав свідчення під тиском, і відмовився від своїх слів.

Александров 14 квітня відмовився давати свідчення в суді.

Державне звинувачення вимагає для Александрова й Єрофеєва 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Вони ж просять суд визнати їх невинуватими.

Є ймовірність обміну Александрова й Єрофеєва на льотчицю Савченко, захоплену бойовиками в Луганській області в червні 2014 року й силою вивезену в РФ.

Російський суд засудив Савченко до 22 років колонії за звинуваченням у вбивстві двох російських журналістів у зоні бойових дій на сході України й штрафу за "незаконний перетин кордону". Російське звинувачення просило посадити її на 23 роки.

Адвокат Савченко Марк Фейгін говорив днями, що "після винесення вироку судом у Києві Єрофеєву й Александрову набуття чинності рішенням доведеться чекати місяць", а "одностороннього звільнення Савченко Путіним, до відправлення Єрофеєва й Александрова в РФ, навряд чи варто чекати".

Роман Кравець, Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування