Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура: ні про які репресії проти Каська не йдеться

Понеділок, 18 квітня 2016, 14:56
Генпрокуратура: ні про які репресії проти Каська не йдеться

Екс-заступника генпрокурора Віталія Каська викликали на допит у справі про перешкоджання розслідуванню вбивств на Майдані у якості свідка.

Про це заявив у коментарі "Українській правді" прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Ми його запросили на допит у почесному статусі свідка. Прошу зазначити, що відповідне провадження зареєстроване за рапортом керівника Управління спецрозслідування Сергія Горбатюка. Саме він ініціатор. Коли він прийшов на відповідну посаду і почав розслідувати майданівські справи та загибель Небесної сотні, до нього надійшла певна інформація, яка вказувала можливе перешкоджання окремими представниками керівництва ГПУ",  – сказав Куценко.

На ремарку про те, що доповідна Горбатюка була зареєстрована рік тому Куценко зазначив:

"Розслідування іде. Кілька місяців тому, якщо я не помиляюсь, був допитаний Олег Махніцький, колишній генпрокурор, допитують керівників відділів, управлінь ГПУ…".

"Зараз дійшла черга до нього (Каська - ред.), бо він відав міжнародним співробітництвом, безпосередньо взаємодіяв з Інтерполом. Під його керівництвом складалися санкційні списки, тому нам потрібна інформація, чи хтось впливав на процес складення санкційних списків, чи хтось тиснув на нього чи його підлеглих", – зазначив прокурор.

"Нам потрібна його допомога, ні про які репресії, нове провадження проти Каська не йдеться", – наголосив Куценко.

У свою чергу, Сергій Горбатюк підтвердив "Українській правді", що подавав доповідну записку (і не одну) генеральному прокурору щодо наявних перешкод у розслідуванні, і Касько там не фігурував.

"Управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів було створене виключно для розслідування фактів умисної протидії розслідування справ Майдану. Але, на моє переконання, вони замість того, щоб розслідувати явні факти щодо такого перешкоджання, почали займатися переслідуванням тих, хто розслідує ці справи Майдану", – зазначив Горбатюк.

"Зареєстрували декілька проваджень в тому числі і по нас, викликали нас на допит неодноразово. Мене двічі допитували. Спочатку ми ходили добросовісно і давали (пояснення - ред.), але потім стало зрозуміло, що їх не цікавить суть розслідування… Вони не можуть пояснити в чому нас підозрюють", - зазначив він.

"З приводу таких "розслідувань" я неодноразово подавав рапорти керівництву ГПУ щодо припинення переслідування нас цим управлінням, але вони тільки на певний час притихли. А тепер активізувалися…", – вважає Горбатюк.

"Знову ж таки по тому Каську… Якщо говорити про якусь доповідну чи пояснювальну, яка була на початку квітня минулого року, чомусь вони вирішили по ній саме зараз допитувати... І саме Каська. А рік до того, що вони робили?", – зазначив він.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...