Прокуратура почала розслідування заборони Меджлісу в Криму

Вівторок, 19 квітня 2016, 13:14

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території Криму.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Указаний факт свідчить про продовження репресій проти кримськотатарського народу та всіх громадян, які протистоять тимчасовій окупації території України з боку Російської Федерації через так звані "прокуратуру Республіки Крим" та органи влади", – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що самопроголошена влада під приводом нібито протидії екстремістській діяльності має на меті позбавити кримських татар представницького органу, наполегливо ігноруючи норми міжнародного права у сфері прав корінних народів. Зокрема – Декларацією ООН про права корінних народів підтверджується право таких народів на власні представницькі інституції.

"Шляхом заборони діяльності Меджлісу окупаційна влада Криму порушує рівноправність громадян, умисно принижуючи національну гідність кримськотатарського народу", – додали у відомстві.

Як відомо, Мін'юст Росії включив Меджліс кримськотатарського народу до переліку організацій, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування