Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст РФ припинив діяльність Меджлісу через позов Поклонської

Понеділок, 18 квітня 2016, 23:30

Мін'юст Росії включив "Меджліс кримськотатарського народу" до переліку організацій, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності.

Про це повідомили в прес-службі міністерства.

"Сьогодні в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності, включено громадське об'єднання" Меджліс кримськотатарського народу ", - йдеться в повідомленні прес-служби, що надійшов в понеділок в "Інтерфакс".

У ньому наголошується, що об'єднання включене до переліку на підставі рішення так званого "прокурора" Криму про призупинення діяльності громадського об'єднання.

Нинішній і колишній лідери меджлісу - депутати Верховної ради України Рефат Чубаров і Мустафа Джемільов - живуть в Києві. "Прокуратура" Криму вважає їх причетними до енергетичної блокади півострова.

Як повідомлялося, зараз так званий Верховний суд Криму розглядає позов Поклонської про визнання меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону її діяльності в Росії.

"Меджлісу забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, проводити різні публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити будь-яку роботу. Вся їх пропаганда буде заборонена", - говорилося в повідомленні на Фейсбуці Поклонської від 13 квітня.

"Рішення про припинення діяльності меджлісу буде діяти до винесення рішення Верховного Суду Республіки Крим за моїм позовом про заборону даного громадського об'єднання на території Російської Федерації, з огляду на його деструктивну діяльність, та визнання його екстремістською організацією", - зазначила вона.

Днем пізніше Євросоюз зажадав скасування рішення, спрямованого на заборону діяльності меджлісу кримських татар як екстремістської організації. У заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби говорилося, що таке рішення " є вкрай тривожним і являє собою серйозну атаку на права кримських татар".

"ЄС повторює свій заклик до повного дотримання міжнародних стандартів в галузі прав людини та інших зобов'язань за міжнародним правом", - сказано в комюніке представника ЄВС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...