Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські силовики провели обшук у ще одного кримського журналіста

Середа, 20 квітня 2016, 02:34

Озброєні силовики прийшли з обшуком у будинок кримського журналіста Заіра Акадирова.

Про це повідомив сам Акадиров у facebook.

Представники ФСБ прийшли у будинок журналіста на світанку, шукали документи. Сам Акадиров перебуває поза межами Криму.

Він також повідомив, що його викликають на допит в управління ФСБ в Криму.

"Тепер, за підсумками обшуку, мене викликають на допит в управління ФСБ в Криму. З огляду на ряд обставин і мою фізичну відсутність на території півострова, рішення про явку на допит буде прийнято після консультацій з адвокатом", - написав Акадиров.

При цьому він додав, що переховуватись від російських слідчих не має наміру.

Раніше, у січні цього року, Акадирова вже затримувала поліція під стінами Верховного суду Криму, в якому розглядалася "справа 26 лютого". Тоді його намагалися доставити в центр протидії екстремізму, також не пояснивши причину затримання. Коли це не вдалося, Акадирова завели у відділок поліції, але пізніше відпустили.

Як повідомлялось, у Криму провели обшуки у журналістів "Крим. Реалії", зокрема у будинку журналіста Миколи Семени, проти нього порушили кримінальну справу. Схожі акції залякування були здійснені і проти кількох інших мешканців Криму, зокрема, проти фотографа Леньяри Абібулаєвої чи проти Руслани Люманової.

В ОБСЄ висловили занепокоєння через загрозу свободі висловлюваннь і засобів інформації в окупованому Росією українському Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування