Медведєв звинуватив Україну в "енергетичному тероризмі"

Середа, 20 квітня 2016, 09:28

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав "енергетичним тероризмом" припинення поставок електроенергії з материкової України до анексованого Криму.

Під час звіту уряду в Державній Думі РФ 19 квітня він заявив, що це прискорило будівництво енергомосту на півострів, повідомляє ТАСС.

"Екстрених заходів потребувала ситуація в Криму, яку з повним правом можна назвати енергетичним тероризмом", - сказав Медведєв.

"Злочинці, які перед самим початком зими підірвали лінію електропередачі, піддали загрозі життя й здоров'я багатьох людей. Без тепла й світла залишилася велика кількість лікарень, шкіл, дитячих садків", - цитує його сайт Міненерго РФ.

"Моментально до Криму були спрямовано додаткові мобільні генератори, сформовано резерви палива, а соціально значимі об'єкти переведені на резервні джерела живлення", - зазначив російський прем'єр.

"Щоб захистити людей від подібних історій, ми будуємо енергоміст через Керченську протоку. Перша черга була вже здана в грудні, друга черга по енергомосту буде завершена найближчим часом", - заявив Медведєв.

Він зазначив, що зумисне не став присвячувати Криму окрему частину у звіті свого уряду, як робив це два роки поспіль.

"Я не став цього робити, оскільки Кримський півострів став нормальним звичайним регіоном Російської Федерації. Це земля – наша, наша турбота. Хто б що не говорив", - заявив Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування