Мін'юст спростовує обвинувачення Генпрокуратури

Середа, 20 квітня 2016, 09:58

Міністерство юстиції спростовує обвинувачення Генеральної прокуратури в перешкоджанні розслідуванню кримінальних проваджень проти колишніх міністрів юстиції Олени Лукаш і Олександра Лавриновича.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту.

Зокрема Мін’юст стверджує, що оперативно і належним чином надавав та надає всю інформацію, яку вимагає ГПУ в рамках розслідування відповідних кримінальних справ.

"Так, починаючи з середини 2014 року, Міністерство юстиції у відповідь на численні запити ГПУ в межах розслідування кримінальних проваджень проти Лукаш і Лавриновича надавало та надає відповіді на всі питання, що ставилися слідчими", – сказано в коментарі.

Мін’юст заявляє, що забезпечив доступ до всіх наявних у міністерстві документів та копії всіх запитуваних паперів. Окрім того, було проведено дві службові перевірки.

За їх результатами було складено довідки, які були направлені на адресу ГПУ. Також у квітні 2016 року на запит Генпрокуратури Мін’юст надав відповіді на черговий перелік запитань.

"Натомість встановлення фактів завдання шкоди державі, а також осіб, якими було завдано таку шкоду, охоплюється компетенцією ГПУ, яка наразі наділена функціями досудового розслідування", – зазначають у Мін'юсті.

"Тому саме від ГПУ залежить ефективність розслідування справ проти очільників Мін’юсту часів Януковича", – вважають там.

Як відомо, Генпрокуратура звинуватила Міністерство юстиції в перешкоджанні розслідуванню кримінальних проваджень проти колишніх міністрів юстиції Олени Лукаш і Олександра Лавриновича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News