Гройсман: Відтермінування реформи держслужби неприпустиме

Середа, 20 квітня 2016, 13:29

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що відтерміновувати набрання чинності закону про державну службу не можна.

Про це він сказав під час першого засідання Кабміну у середу.

"Я чув в ЗМІ занепокоєння, що начебто хтось планує відтермінувати впровадження закону про державну службу і такий закон зареєстрований в парламенті", - сказав Гройсман.

"Хочу наголосити на своїй позиції. Я думаю, що вона співпадає з більшістю Кабінету міністрів, жодних відтермінувань бути не може. Цей закон прийнято. Ми маємо його впровадити", - сказав він.

Гройсман зазначив, що у ньому "можливі технічні зміни".

"Але це вже буде по ходу впровадження цього закону. Я хотів би цю інформацію донести до народних депутатів про неприпустимість відтермінування. Це ж не вирішує проблему. Навпаки, буде її загострювати", - наголосив він.

Як відомо, 10 грудня Верховна Рада прийняла закон про державну службу, за яким державні службовці будуть призначатися за конкурсом, а можливість міністрів впливати на кадрову політику міністерства обмежується. 

14 квітня група народних депутатів зареєструвала законопроект №4447 про відтермінування набрання чинності нового закону "Про державну службу". Авторами цього законопроекту виступили - Олександр Пономарьов (Воля народу), Сергій Валентиров (БПП), Євген Балицький (Опозиційний блок), Андрій Шипко (група "Партія "Відродження").

Цей законопроект громадські активісти сприйняли з обуренням і закликали не допустити ганебного відтермінування реформи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування