Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа очікує, що ГПУ очолить особа, обізнана в юриспруденції

Четвер, 21 квітня 2016, 10:09

У Європейському Союзі очікують, що генпрокурором України повинна стати особа, обізнана у юриспруденції і така, що має юридичний бекграунд.

Про це заявив єврокомісар з політики сусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган у Києві, говорячи про очікування від перших 100 днів роботи нового уряду, повідолмяє "Європейська правда".

"Уряд і президент мають забезпечити призначення незалежного і орієнтовного на реформи генпрокурора і провести ґрунтовну реформу Генпрокуратури", - сказав він.

За словами Гана, громадянське суспільство потребує чіткого сигналу щодо відданості уряду проведенню відчутних реформ і закінчення колишніх практик.

"Ми чекаємо, що генеральним прокурором стане особа, яка знайома з юридичними питаннями і має досвід юридичної практики", - наголосив єврокомісар.

Як відомо, фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України вирішила висунути на посаду генпрокурора Юрія Луценка, хоча він не має юридичної освіти. Заради цього в парламенті планують змінити закон про прокуратуру.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування