Розвідка відзвітувала про чергових загиблих військових РФ на Донбасі

Четвер, 21 квітня 2016, 12:14

Головне управління розвідки Міноборони України стверджує, що протягом останніх днів ще кілька російських військових загинули на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Згідно з повідомленням, 18 квітня під час виходу в складі диверсійно-розвідувальної групи у районі Зайцевого загинули п’ятеро і поранено дев’ятеро російських військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ.

Крім того, за даними відомства, 20 квітня загинув один військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК і один військовослужбовець 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), а також поранено одного військовослужбовця 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

Розвідка також повідомила, що 20 квітня до моргу Донецької обласної лікарні доставлено тіла трьох загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під потреби російського військового шпиталю – трьох поранених російських військовослужбовців зі складу розвідувального підрозділу 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1 АК ЗС РФ.

"З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступове розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються факти масового звільнення військовослужбовців у частинах та з’єднаннях 1 АК ЗС РФ", – додали у відомстві.

За даними розвідки, 19 квітня виказали недовіру командиру батальйону та написали рапорти на звільнення з військової служби з подальшим поверненням до Росії 19 військовослужбовців 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ.

Також відомство повідомило про те, що до залізничної станції Іловайськ прибув ешелон з п’яти вагонів зі 122-мм артилерійськими снарядами, 120-мм мінами та пострілами до гранатометів.

Українська сторона також надала інформацію спостерігачам ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ "Град" та артилерійських систем калібром понад 100-мм у районах Лозовський, Ясинівка, Макіївка та Саханка.

У відомстві також додали, що противник нарощує угруповання на рубежі Старомихайлівка – Оленівка – Докучаєвськ (Волноваський напрямок).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування