Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії досі розбираються, звідки у Афанасьєва побої

Четвер, 21 квітня 2016, 18:58

Апарат уповноваженого з прав людини при президентові РФ досі уточнює походження виявлених у серпні 2015 року у незаконного засудженого в Росії українця Геннадія Афанасьєва тілесних ушкоджень.

Про це повідомила прес-служба УППЛ РФ, пише Укрінформ.

Вказується, що це відомство категорично відкидає версію про катування.

"Під час надходження Г.С.Афанасьєва 13.08.2015 в СІЗО-4 ГУФСВП Росії по Ростовській області з Шахтинського ІТТ під час огляду у нього були виявлені тілесні ушкодження", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, "в даний час Апаратом Уповноваженого ініційована додаткова перевірка щодо виявлених обставин".

У відомстві заявили, що заяви Афанасьєва про катування "свого підтвердження не знайшли".

"Після неодноразових перевірок (ініційованих після звернень матері Афанасьєва і українського омбудсмена Валерії Лутковської. - ред.), відомості про застосування до Г.С.Афанасьєва недозволених методів ведення слідства свого підтвердження не знайшли", - повідомляє апарат УППЛ РФ.

Як відомо, Афанасьєв заявляв, що свідчення проти українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка в ході слідства були вибиті з нього під тортурами і погрозами.

Афанасьєву примусово нав'язали російське громадянство. Сам він заявляв, що є громадянином України, і спроби нав'язати йому громадянство РФ робляться проти його волі.

Кримчанин Геннадій Афанасьєв був засуджений в Росії по так званій "справі Олега Сенцова". Його засудили до 7 років колонії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування