Судове слідство у справі Карпюка і Клиха завершено

П'ятниця, 22 квітня 2016, 03:38

Суддя призначив дебати сторін у справі громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха на 4 травня.

Про це написав на своїй сторінці в facebook кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк.

Повідомляється, що Суддя Вахід Ісмаїлов в черговий раз відхилив клопотання захисту про припинення кримінального переслідування українців за статтею 209 КК РФ ( "Бандитизм") за закінченням терміну давності. Таке клопотання адвокати подавали і раніше, але суддя відмовив.

Також суддя призначив двох додаткових захисників за призначенням.

 "Суддя порахувавши всі зауваження, які він нам зробив і з посиланням на те, що ми нібито зриваємо процеси і порушуємо порядок в судовому засіданні своїм рішенням призначив двох адвокатів за призначенням Карпюку та Клиху. Ми заперечували, але нас не почули", - розповіла адвокат Marina Dubrovina.

Як відомо, російське слідство стверджує, що Клих і Карпюк в часи Першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ за незалежну Чечню, а Карпюк у кінці 1994 й на початку 1995 року сам брав у них участь.

За інформацією ЗМІ, російські спецслужби викрали Карпюка в березні 2014 року в Чернігівській області, Клиха затримали в серпні того ж року в російському місті Орлі. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані.

У лютому в Росії правозахисний центр "Меморіал" визнав Карпюка і Клиха політичними в’язнями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування