Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС РФ звинуватили ПАРЄ в "подвійних стандартах" за резолюцію про Савченко

П'ятниця, 22 квітня 2016, 05:47

Резолюція, прийнята Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) про введення санкцій "списку Савченко", свідчить про "подвійні стандарти" організації.

Про це уповноважений МЗС Росії з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов написав на своїй сторінці в Twitter.

"А покарання осіб, причетних до неправомірних арештів російських громадян і вбивства російських журналістів на Україні, ПАРЄ не цікавить? Інші пріоритети? Або для цих парламентаріїв громадяни громадянам рознь?", - задався питанням представник дипвідомства.

"Далекі від демократії і турботи про права людини подвійні стандарти!", - додав він.

Як повідомлялося, 21 квітня ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій міститься заклик до всіх країн-учасниць ввести санкції у відношенні осіб, які мають відношення до справи української льотчиці Надії Савченко.

В кінці березня 2016 року Україна ввела санкції проти осіб, причетних до справ Надії Савченко і режисера Олега Сенцова. У "список Савченко" входять, зокрема, глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, директор ФСБ Олександр Бортніков, заступник генпрокурора РФ Віктор Гринь, "прокурор" Криму Наталія Поклонська і лідер так званої "Луганській народної республіки" Ігор Плотницкий.

12 квітня Литва заборонила в'їзд 46 особам, які причетні до справ Савченко і Сенцова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування