Порошенко збіднів, але у списку багатіїв піднявся на 4 сходинки

П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:26
Порошенко збіднів, але у списку багатіїв піднявся на 4 сходинки

Президент Петро Порошенко за рік збіднів на $71 млн, однак у рейтингу TOP-100 найзаможніших українців, складеному журналом "Фокус", піднявся на 4 позиції – нині він восьмий.

Видання оцінило статки президента, власника корпорації "Roshen" у $679 млн, у минулорічному рейтингу  – в $730.

На першому місці, як і минулого року, олігарх, власник групи "СКМ" Рінат Ахметов з $3,1 млрд (минулого року його остатки оцінили в $7,7 млрд). На другому – екс-губернатор Дніпропетровщини, співвласник групи "приват" Ігор Коломойський - $1,4 млрд. У минулорічному рейтингу він мав 2 млрд дол.

Третє місце посів ще один співвласник "Привату" Геннадій Боголюбов – $1,4 млрд, четвертий – засновник East One, зять екс-президента Кучми Віктор Пінчук – $1,3 млрд, п’ятий – мажоритарний акціонер агропромислової групи "Миронівський хлібопродукт" Юрій Костюк зі $769 млн, шостий – засновник групи DCH Олександр Ярославський - $727 млн.

Сьомий – власник агрохолдингу "Нібулон" Олексій Вадатурський – $710 млн, який випередив Порошенка на 1 позицію.

Цього року поступитися у рейтингу президенту довелося олігарху Дмитру Фірташу – у нього нарахували $665 млн. Минулого року він посів 8-му сходинку із $880 млн.

Закриває десятку найзаможніших українців Андрій Веревський - $642 млн. На 11 місці опинився колишній мер столиці, засновник Chernovetskyi Investment Group Леонід Черновецький – у нього $640.

Новачком у рейтингу є розшукуваний-екс-міністр екології в уряді Азарова Микола Злочевський, який є власником газовидобувної компанії Burisma Holdings. Він посів 32 сходинку із 148 млн доларів. Одразу за ним у рейтингу опинився глава Адміністрації президента Борис Ложкін - $146 млн.

Також вперше до рейтингу потрапили брати Клички.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування