Активістці, яка захищає Михайлівську площу, погрожують

П'ятниця, 22 квітня 2016, 17:05

Координатору створення Скверу Небесної сотні, активістці Євгенії Кулебі, яка виступає проти будівництва паркінга на  Михайлівській площі, надходять погрози.

Про це Євгенія Кулеба повідомила у коментарі "Українській правді".

Вона розповіла, що у січні підпалили її будинок, а цього понеділка їй зателефонував невідомий із прямими погрозами через її позицію щодо будівництва на Михайлівській площі. Невідомий чоловік дав їй зрозуміти, що стежить за нею.

"У понеділок коли я йшла із зустрічі близько 10 вечора задзвонив телефон. Номер був невідомий. Мені часто телефонують журналісти чи хтось з-за кордону. Дзвінок був дуже дивний. Чоловічий голос мені сказав, що я йду по такій-то вулиці на Подолі, що я одягнута у сіре пальто. І сказали таку фразу: "Ми маємо дружню пораду до Вас. Не намагайтеся відбити Михайлівську площу. Підпалили будинок, може статися щось гірше", - переповіла зміст розмови Євгенія Кулеба.

читайте колонку Євгенії Кулеби: Хто в команді Кличка хоче зайняти його місце? Ціна за підземний паркинг в серці міста

За її словами, це не перший такий дзвінок. "Раніше, ще 1 квітня був схожий дзвінок, але я розцінила його, як першоквітневий жарт", - зазначила активістка.

Кулеба написала заяву у поліцію, яку прикріпили до справи про підпал будинку. 

Як відомо, 14 квітня депутати Київради проголосували за виділення 100 тисяч гривень на проектні роботи з будівництва підземного паркінгу в буферній зоні об’єкту Світової культурної спадщини "Софія Київська" - на Михайлівській площі.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування