Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у справі про події 2 травня знову перенесли через неготовність звинувачення

П'ятниця, 22 квітня 2016, 20:49

Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси знову перенесла засідання у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі) через неготовність представників прокуратури.

Як передає "Інтерфакс-Україна", на засіданні в п'ятницю сторону обвинувачення представляв прокурор Костянтин Щербина.

Він подав до суду клопотання про те, що йому потрібен час для ознайомлення з матеріалами справи і попросив перенести засідання.

Суд, відповідно до кримінально-процесуального кодексу, постановив перенести засідання на 28 квітня. При цьому суд також заявив про намір в черговий раз звернутися до Генеральної прокуратури України через повторювану ситуацію з неготовністю державного обвинувача до процесу, що затягує розгляд справи.

Також суд продовжив п'ятьом підсудним, які залишаються під вартою, термін утримання в СІЗО до 10 травня.

Як відомо, Малиновський райсуд Одеси зараз розглядає одну з найбільш резонансних справ по подій 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі).

Розгляд справи вже неодноразово переносився через неготовність сторони звинувачення надати докази у справі, зокрема, щодо одного з обвинувачених - росіянина Євгена Мефьодова.

Суд навіть звертався в зв'язку з цим до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути винних за це до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомлялося, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України почали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування