Ймовірність екстрадиції Фірташа у США зросла - юрист

Субота, 23 квітня 2016, 10:57

Сполучені Штати отримають додаткові підстави для швидкої екстрадиції Дмитра Фірташа, в тому числі через Німеччину, якщо звинувачення в підкупі олігархом німецьких поліцейських підтвердяться.

Таку думку висловив американський юрист, який спеціалізується на міжнародному праві, партнер компанії Arnall Golden Gregory LLP у Вашингтоні Джин Берд,  пише Укрінформ.

"Судячи з публікацій німецьких ЗМІ, з боку Фірташа були спроби незаконно отримати секретні відомості американських правоохоронних органів. Зокрема, стверджується, що він давав хабарі німецьким поліцейським за інформацію американського слідства, яка стосується його справи", - зазначив Берд.

За словами юриста, це може бути трактовано як додатковий злочин у США. У зв'язку з новими обставинами американська прокуратура може завести додаткову кримінальну справу на Фірташа, що, своєю чергою, може послужити ще однією підставою для його екстрадиції до Сполучених Штатів. 

Як відомо, німецьке видання NDR повідомило, що український олігарх Дмитро Фірташ купував секретні відомості у двох чиновників кримінальної поліції німецької землі Мекленбург-Передня Померанія.

За даними видання, олігарха цікавила інформація про те, на якій стадії знаходяться розслідування міжнародної поліції у його справі і які саме матеріали проти нього є.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування