Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клиха у СІЗО годували "транквілізаторами"

Субота, 23 квітня 2016, 14:29
Клиха у СІЗО годували транквілізаторами

Українець Станіслав Клих, який утримується у СІЗО у м.Грозний та перебуває в стані нервового зриву, отримував седативні препарати.

Про це заявила матір Клиха - Тамара Іванівна Клих, пише Укрінформ.

Згідно з повідомленням, коли Тамара Іванівна була у Грозному в залі суду, Станіслав під час нервового нападу кинув у зал чорний пакет, в якому серед іншого були пігулки. Мати Клиха підібрала їх та розповіла, які ліки були у пакеті - релаксозан, персен, сонміл.

"Це так звані "заспокійливі": засоби седативного-снодійного-антигістамінного ефектів (сонміл) і седативного-транквилізуючого-спазмолітичного ефекту (релаксозан і персен). Тобто все ж психотропні препарати, що надають вплив на свідомість, але не протипростудні, як пояснювали раніше в СІЗО самому Станіславу", - йдеться у повідомленні. 

Окрім того, як повідомляє видання з посиланням на Докку Іцлаєва - адвоката незаконно утримуваного у СІЗО Миколи  Карпюка, новий "адвокат за призначенням", нав'язаний Карпюку головуючим суддею на процесі в Грозному, відмовився увійти у справу.

"Ознайомившись з ситуацією детальніше, він сказав, що відмовиться від цього призначення", - повідомив Іцлаєв.

Він пояснив таке рішення тим, що воно "суперечить і закону, і адвокатській етиці". Виявляється, якщо в справу заходить дублюючий адвокат, адвокат за призначенням без згоди адвоката за угодою, то "це може призвести до різних санкцій, аж до позбавлення статусу адвоката".

Як відомо, Станіслава Клиха  та Миколу Карпюка звинувачують в участі у Першій Чеченській війні та вбивстві російських солдатів, також їм інкримінують замах на життя 15 солдатів, які вони нібито вчинили у складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го у Грозному.

На початку квітня проти Клиха порушили ще одну кримінальну справу за образу посадової особи.

Під час слідства до українців не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам, їх визнано політв'язнями.

Дебати у процесі Карпюка-Клиха призначено на 4 травня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування