РФ тягне "своїх" мобільних операторів на окупований Донбас

Субота, 23 квітня 2016, 15:41

Росія продовжує  проводити заходи щодо розвитку власної інфраструктури мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях Донбасу в обхід міжнародних санкцій.

Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, встановлено, що на 23 квітня заплановано підписання угоди між російською компанією ВАТ "Ростелеком" та оператором зв’язку "ЛНР" -  "Унітарне підприємство "Луганські комунікації" ("Лугаком").

"Відповідно до умов угоди, російський оператор зв’язку буде напряму надавати "ЛНР" комерційні послуги кабельного телебачення та швидкісного доступу до мережі Інтернет", - йдеться у повідомленні.

При цьому РФ відмовилась від прямої передачі "ЛНР" у довгострокову оренду кодів стаціонарного та стільникового зв’язку, що належать до російського сегменту номерів сьомої всесвітньої зони нумерації  - таку схему РФ використовує у невизнаних республіках Абхазії та Південній Осетії.

"Представники РФ повернулись до вихідного варіанту – використання у "ЛНР" номерного ресурсу чеченського мобільного оператора "Вайнах телеком". На варіанті співпраці "Лугакому" з "Вайнах телеком" наполягла старший віце-президент з управління бізнесом ВАТ "Ростелеком" Лариса Ткачук", - повідомили у ГУР.

На думку російських експертів ринку телекомунікацій, може йтися про особисті мотиви компанії "Мегафон", одного з провідних операторів мобільного зв’язку Росії, за події 2013 р.

"Мегафон" зацікавлений у обмеженні чеченського оператора мобільного зв’язку у т.ч. через міжнародні санкції та здатен використати  можливості своїх інсайдерів у Ростелекомі", -  повідомили у розвідці.

Як відомо, у 2013 р. влада Чечні закликала жителів республіки відмовитись від послуг двох національних операторів мобільного зв’язку РФ у т.ч. компанії "Мегафон" на користь чеченського провайдера "Вайнах телеком" (на той час мав тільки ліцензії оператора мобільного зв’язку, а реально був Інтернет-провайдером), звинувативши російські компанії у  підтасовці результатів віртуального голосування під час конкурсу "Росія-10".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування