Перед візитом Обами у Німеччині - протести проти ЗВТ між ЄС та США

Субота, 23 квітня 2016, 18:04

У німецькому Ганновері відбулася акція протесту проти створення Трансатлантичної зони вільної торгівлі між Євросоюзом та США (ТТІР).

Як повідомляє Німецька хвиля, до протестів 23 квітня, за даними поліції, долучилися понад 35 тисяч людей.

Схожа акція пройшла також у столиці країни Берліні.

Демонстранти, серед яких - активісти німецької партії "Союз 90/Зелені" та поборники посиленого захисту прав споживачів, побоюються, зокрема, зниження європейських екологічних і соціальних стандартів після підписання угоди.

Учасники акції "не проти справедливої угоди між Європою та США", водночас вони побоюються того, що документ може надати особливі права великим транснаціональним концернам і послабити можливості контролю їхньої діяльності з боку суспільства і держави.

У свою чергу канцлер ФРН Ангела Меркель запевняє, що ЄС не поступиться існуючими європейськими стандартами.

"Ми не послабимо наших стандартів, а навпаки, закріпимо те, що зараз діє у Європі в галузі захисту довкілля та захисту прав споживачів", - заявила вона.

Разом з тим серед німців та у США зростає скепсис населення щодо угоди: за даними опитувань, у Німеччині проти угоди виступають третина населення, у США - 18%, підтримують документ лише 17%. 

Як відомо, у Ганновері президент США  Барак Обама та канцлер ФРН Ангела Меркель під час Ганноверського ярмарку планують обговорити аспекти угоди про створення Трансатлантичної зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та США. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування