Туск анонсував надання Туреччині €1 млрд на проекти для біженців

Неділя, 24 квітня 2016, 03:13

Євросоюз до кінця липня 2016 року має надати Туреччині близько одного мільярда євро допомоги на реалізацію програм для біженців у рамках виконання угоди між Брюсселем та Анкарою.

Про це у суботу, 23 квітня, заявив президент Європейської Ради Дональд Туск під час візиту до турецького міста Газіантепа, повідомляє DW.com.

Ці кошти - частина трьох мільярдів євро, які ЄС має надати Анкарі в рамках укладеної в березні угоди, покликаної скоротити потік біженців з території Туреччини до Європи.

Програми покликані покращити умови життя близько 2,7 мільйона сирійських біженців у Туреччині. Зокрема йдеться про спорудження шкіл, консультативну та іншу підтримку біженців, а також забезпечення їх необхідними товарами.

На тлі цього федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель, що разом з Туском відвідала Туреччину, наголосила, що лише від 10 до 15 відсотків дітей біженців на даний момент можуть навчатися у школі. Причина цього те, що багато-хто з них не живе у таборах для біженців.

Досі на реалізацію проектів для біженців у Туреччині ЄС надав лише 93 мільйони євро. Віце-президент Європейської Комісії Франс Тіммерманс додав, що в майбутньому ЄС зможе укладати контракти для реалізації нових проектів напряму з турецькими освітніми відомствами.

У свою чергу у Туреччині очікують від Європейського Союзу активних кроків, спрямованих на лібералізацію візового режиму для турецьких громадян.

За словами Давутоглу, Туреччина виконує свої зобов’язання, прописані в угоді з ЄС щодо вирішення кризи біженців. Доказом тому є скорочення потоку шукачів притулку та мігрантів до ЄС, наголосив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування