Розвідка назвала нові прізвища військових РФ на Донбасі

Неділя, 24 квітня 2016, 20:27
Розвідка назвала нові прізвища військових РФ на Донбасі

На території тимчасово окупованого Донбасу перебувають майор ЗС РФ Руслан Іскуженов та підполковник ЗС РФ Костянтин Канаплянік.

Про це 24 квітня повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони РФ.

"ГУР МОУ отримано дані, що на посаді "начальника штаба-заместителя командира 1 мотострелкового батальона 3 отдельной мотострелковой бригады (Горловка, Украина) 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ" перебуває майор ЗС РФ Руслан Іскуженов, в Україні використовує документи прикриття на прізвище Успанов", - заявили у розвідці.

Відомо, що Іскуженов народився 12.01.1984 р.н. у с.Пальцівка Тавричеського району Омської обл., навчався у Омському кадетському корпусі, а у 2007 р. закінчив Новосибірське вище військове командне училище.

За даними розвідки, Іскуженов був відряджений на Донбас наказом від 22.01.2015 з посади командира мотострілецького батальйону 18 окремої мотострілецької бригади (ст.Калинівська, с.Ханкала, м.Грозний, Чечня) 58 армії (Владикавказ) Південного ВО ЗС РФ.

У ГУР підкреслили, що 18 окрема мотострілецька бригада 58 армії є "бойовим з’єднанням, що регулярно залучається до т.зв. контртерористичної операції у Чечні та Дагестані, налічує 3990 осіб особового складу та має у своєму складі окремий батальйон спецпризначення".

Офіцери та особовий склад цього з’єднання з 2014 р. регулярно залучаються до бойових дій на тимчасово окупованих територіях сходу України.

 

Окрім того бойовиками на Донбасі керує кадровий офіцер ЗС РФ, який також проходив службу у 18 окремій мотострілецькій бригаді у Чечні - підполковник ЗС РФ Костянтин Канаплянік, який був відряджений на Донбас наказом міністра оборони РФ від 22.02.2015 р. з посади заступника командира з повітрянодесантної підготовки окремого батальйону спеціального призначення 18 окремої мотострілецької бригади.

Наразі він перебуває на посаді командира окремого розвідувального батальйону (Донецьк, Україна) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного (Ростов-на-дону) ВО ЗС РФ.

За даними розвідки, Канаплянік намагався уникнути відрядження в Україну, у т.ч. подавав судовий позов.

"Відповідно до матеріалів засідання Грозненського гарнізонного військового суду від 24 червня 2015 р., Канаплянік оскаржував законність переведення його на іншу посаду для подальшого відрядження в Україну", - йдеться у  повідомленні розвідки.

Головуючий суддя Грозненського гарнізонного військового суду відмовив у задоволенні позову, що змусило офіцера під загрозою кримінальної відповідальності за невиконання наказу погодитись з відрядженням. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...