Порошенко: Безвізовий дозволить повернутися у країну сотням тисяч

Неділя, 24 квітня 2016, 21:37

Безвізовий режим дозволить повернутися у країну сотням тисяч українців, які зараз не мають такої можливості. 

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 24 квітня. 

Говорячи про очікуване запровадження безвізового режиму, Порошенко висловив упевненість, що цей процес "на фінішній прямій". 

Він нагадав, що президент Європарламенту Мартін Шульц зазначав, що у Європі робитимуть усе, щоб прискорити ухвалення рішення надати Україні безвізовий режим у Європарламенті. 

"Упевнений, що у другій половині 2016-го українці мають їздити до ЄС за своїм біометричним паспортом, а безвізовий режим Україні буде надано. 100%", - зазначив Порошенко. 

При цьому президент висловив упевненість, що безвізовий не спричинить масового відтоку громадян з країни, а навпаки, дасть можливість багатьом з них повернутися в Україну.

"Сотні тисяч українців, які зараз перебувають у країнах ЄС нарешті матимуть можливість повернутися в Україну, бо їм буде  непотрібно шукати віз та шляхів, щоб бачитись з родинами, дітьми...", - зазначив Порошенко.  

Він додав, що багато українців після початку російської агресії на Донбасі та анексії Криму були змушені стати "тимчасово переміщеними особами", але не поїхали з України. 

"Ми робили і робимо все, щоб усі тимчасово переміщені особи були забезпечені соціальною допомогою, для дітей - організоване навчання...Ніхто з них з України не поїхав. Чому це важливо  - бо після повернення українського суверенітету на Донбасі нам вкрай важливо, щоб вони туди повернулися і складали український костяк на відновленому Донбасі", - зазначив Порошенко. 

Наталія Нечай, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування