Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман розповів, як руйнує монополію на ліки й ремонтує дороги

Понеділок, 25 квітня 2016, 10:35

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман відзвітував, що минулого тижня вживав антикризові заходи і працював над системними питаннями.

"Нам вдалося розблокувати питання постачання ліків для онкохворих. Сьогодні вони вже постачаються", - сказав він у традиційному вже відеозверненні, розміщеному у Facebook.

Прем'єр подякував за сприяння у цьому керівникам обласних органів влади.

"Нам вдалося розблокувати і поставки міжнародних організацій, які дехто хотів в Україні заблокувати. Процес поставок уже на 61 мільйон розпочався", - сказав він.

"Ми минулого тижня прийняли рішення, яке фактично робить перші кроки щодо руйнації монополії на ринку ліків. Це означає, що ліки з Європи, зі Сполучених Штатів Америки, з інших якісних за станом життя країн зможемо постачати в Україну без будь-яких перепон. Раніше це все було просто заблоковано і скорумповано", - заявив Гройсман.

"Сподіваюся, що і в парламенті буде прийнято необхідний закон для того, щоб питання було вирішено", - додав він.

Глава уряду сказав, що влада працює над питанням гарячого водопостачання в оселях громадян. Він сподівається, що "Нафтогаз" буде підтримувати намагання забезпечити гарячою водою тих, у кого її немає.

Він також повідомив, що для ремонту й будівництва доріг "концентруємо близько 18-19 мільярдів гривень".

"Усі процедури ще займуть кілька місяців, бо, на превеликий жаль, час було упущено. Але ми це питання вирішимо", - сказав прем’єр-міністр.

Попри велику кількість проблем Гройсман має "стриманий оптимізм у тому, що вдасться все зробити, провести необхідні реформи".

"Дорогу осилить той, хто іде", - сказав прем’єр і також подякував громадянам за коментарі у Facebook і поради.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: