Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Касько розповів деталі справ, які вів проти "діамантового прокурора"

Вівторок, 26 квітня 2016, 11:25
Касько розповів деталі справ, які вів проти діамантового прокурора

Екс-заступник Генпрокурора Віталій Касько заявляє, що прокуратура затягує розслідування кількох справ, які стосуються "діамантового прокурора" Олександра Корнійця.

Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook.

"Наступне судове засідання у справі "діамантових прокурорів" відбудеться аж 10 травня. Проте я відчуваю моральний обов’язок і між засіданнями тримати корупціонерів з ГПУ "в тонусі", - написав Касько.

"Сміттєва" справа. Мова йде про кримінальне провадження за підозрою колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця – того самого, який був персональним "діловодом" Шокіна – у вимаганні коштів (до 80 тис. грн. щомісячно) з власника сміттєвого бізнесу – компанії "Ніколсан". Є докази, що в подальшому Корнієць доклався і до "віджимання" цього бізнесу", - розповів Касько.

"Справу навіть безпідставно закривали за вказівкою "когось із керівництва" ГПУ, а Шокін зі зрозумілих тепер причин відмовлявся скасувати постанову про закриття. Але ми зрушили її з місця. Підозру Корнійцю було оголошено у лютому 2016 року, після чого у мене забрали всі повноваження керувати слідством Генінспекції", - розповів Касько.

"Справа мала піти до суду протягом максимум двох тижнів. Минуло вже більше двох місяців. Чому її ховає нинішнє керівництво ГПУ і за чиєю вказівкою – питання риторичне", - зазначив він.

По "діамантовій" справі Касько повідомив, що мова йде про походження діамантів прокурора Корнійця.

"Саме діаманти привели нас до чергового злочину – викрадення слідчими та прокурорами речових доказів з іншого кримінального провадження. Коштовності були в специфічній упаковці, з помітками підприємства, з якого їх вилучили під час обшуку декілька років тому", - розповів він.

"Можливо, розслідування цієї справи зупинилось тому, що речові докази зникли з-під носу Подільської міліції саме тоді, коли прокуратуру Подільського району Києва очолював нинішній в.о. Генпрокурора Севрук? Знову прикрий збіг обставин? Не думаю", - зазначив він.

Касько також розповів про справу щодо оплати вартості навчання дочки Корнійця – Анастасії.

"Нами були порушені кримінальні провадження щодо незаконного збагачення "діамантових прокурорів". Під час слідства встановлено, що понад 140.000 фунтів ($200.000) – вартість навчання Анастасії Корнієць у Лондоні у 2011-2014 роках – сплачено офшорною компанією. Номінальним її директором був Ерік Ванагельс (відомий в Україні за аферою з "вишками Бойко"). Чому прокуратура мовчить? Чому жодних подальших запитів за кордон не направлено?" – обурився Касько.

" Очевидно, що й ці провадження також хочуть спустити на гальмах. Нинішньому керівництву ГПУ не хочеться, щоби про "прокурорські офшори" дізналося суспільство, бо серед фігурантів можуть з’явитися інші знайомі прізвища", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування