Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецпризначенці МВС РФ переходять у путінську Нацгвардію

Вівторок, 26 квітня 2016, 12:48

Всі підрозділи спеціального призначення, які були підвідомчі МВС Росії, переходять в Нацгвардію РФ.

Про це повідомив у вівторок на нараді комітету з оборони Ради Федерації РФ заступник міністра внутрішніх справ Росії Ігор Зубов, передає російський "Інтерфакс".

"Весь наш спецназ переходить у гвардію", - сказав Зубов.

Він підкреслив, що МВС РФ зможе робити запит на участь підрозділів Нацгвардії в своїх операціях.

Напередодні джерело в силових структурах повідомило "Інтерфаксу", що спецпідрозділ Наркоконтролю "Грім" в результаті реформи, ймовірно, перейде на службу в Національну гвардію.

"Це питання розглядається", - сказав співрозмовник. За словами джерела, в Наркоконтролі спецназ виконував завдання у складі департаменту спеціального і криміналістичного забезпечення.

5 квітня було оголошено про створення в РФ Національної гвардії на базі внутрішніх військ МВС. Крім того, ФСКН і ФМС були підпорядковані міністерству внутрішніх справ РФ.

Згідно з відкритими даними, чисельність внутрішніх військ - 170 тисяч осіб.

У Внутрішніх військ РФ є підрозділи спеціального призначення, розвідки, свої авіаційні, артилерійські, інженерні і морські частини.

Внутрішні війська беруть активну участь в контртерористичних операціях на Північному Кавказі. Командування ВВ раніше заявило, що до 2016 року близько 90% особового складу військ складуть контрактники, відзначає видання.

У структуру Нацгвардії РФ, крім внутрішніх військ, включені: органи управління та підрозділи МВС РФ, які здійснюють федеральний державний контроль за обігом зброї та в сфері приватної охоронної діяльності, а також позавідомчої охорони.

До складу Нацгвардії РФ увійшли: спеціальні загони швидкого реагування територіальних органів МВС РФ ("СОБР", 87 загонів, 5,2 тис. осіб), загони мобільні особливого призначення територіальних органів МВС РФ - "ОМОН", 160 загонів, всього, за даними видання "Коммерсант", - 40 тисяч осіб.

Крім того, в складі Нацгвардії РФ - центр спеціального призначення сил оперативного реагування і авіації МВС РФ, до складу якого, за інформацією "Коммерсанта" входять: загін мобільний особливого призначення "Зубр" - 421 людина, спеціальний загін швидкого реагування "Рись" - 200 осіб, авіаційний загін спеціального призначення "Яструб" -100 чоловік, авіаційні підрозділи МВС РФ.

За офіційними даними, у ВВ є бронетанкове озброєння: БТР-82А / 82АМ, БТР-70м, БРДМ - 2А, БМП - 2 і БТР - 80.

У внутрішніх військ є своя авіація: літаки Іл-76, Ан-12, Ан-26 і Ан-72, а також вертольоти Мі-26 і Мі-8.

За офіційними даними, у внутрішніх військ є автомобільна техніка: УАЗ-31514, УАЗ-31519 Hunter, КамАЗ-5350, Урал-4320-0911-60, Урал-32552-3013-79 "Вахта", Урал-4320 "Федерал-42590 "і бронеавтомобілі СБМ ВПК-233136" Тигр ".

На озброєнні внутрішніх військ є пістолети, автомати, кулемети, снайперські гвинтівки, озброєння для боротьби з підводними диверсійними силами і нелетальна зброя.

Як відомо, путінській національній гвардії дозволено брати участь в бойових діях за межами Росії.

Військовослужбовцям Нацгвардії РФ дозволено застосовувати фізичну силу, в тому числі бойові прийоми боротьби, і спеціальні засоби для розгону демонстрацій, а також оточувати територію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...