Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка: у Донецьку й Новоазовську – військові РФ, відомо ще 2 імені

Вівторок, 26 квітня 2016, 13:18

В окупованому Донецьку й Новоазовську далі перебувають кадрові військові Російської Федерації, на Донбас надходить військова техніка з Росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У Донецьку, за даними розвідників, перебуває підрозділ 24 окремої бригади спеціального призначення (Новосибірськ) Центрального військового округу ЗС РФ. А в Новоазовську – до роти 45 окремої бригади спецпризначення (Кубінка) Повітрянодесантних військ ЗС РФ.

У Смілому, Кіровську й Первомайську зафіксовано мобільні комплекси радіоконтролю "Свет-КУ".

До Луганська прийшов залізничний ешелон (48 платформ) із 70 одиницями військової техніки (БМП, БТР, БРДМ, МТ-ЛБ). А в Ровеньки прибуло 5 цистерн (200 тонн) із паливно-мастильними матеріалами.

Українська сторона передала представникам місії ОБСЄ інформацію про наявність танків артилерійських установок та 122-мм "Градів" у районах Первомайська, Докучаєвська та Ясного.

Також розвідка заявляє про чергові втрати противника: 25 квітня загинув один та поранено двох військовослужбовців зі складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 3 окремого батальйону спецпризначення (Донецьк).

Між тим, розвідники встановили, що підполковник ЗС РФ Андрій Анатолійович Боличев, використовуючи документи на прізвище Рибаков, командує на Донбасі "зенітним дивізіоном 3 окремої мотострілкової бригади" у Горлівці 1 "армійського корпусу" (Донецьк).

Боличев народився у 1974 році у Сухумі, військову освіту отримав у Санкт-Петербурзі й Смоленську, за документами проживає у Гадауті (Абхазія). На схід України його відрядили у січні 2015 року з посади начальника протиповітряної оборони 7 військової бази (Гадаута, Абхазія) Південного ВО ЗС РФ, зазначає українська розвідка.

Основна спеціалізація Боличева – бойове застосування переносних зенітно-ракетних комплексів "Игла-С", а також мобільних ЗРК "Оса-АКМ" та "Стрела-10".

За даними розвідки, він служив у частинах, які, зокрема, брали участь у конфліктах у Придністров’ї, Південній Осетії, Абхазії, у "контртерористичних операціях" у Дагестані й Чечні.

ГУР зазначає, що на 7 військовій базі в Абхазії, де Боличев служив у 2010-2015 роках, також проходив службу майор ЗС РФ Анатолій Анатолійович Греблєв, який воює на сході України під прізвищем Іваненко.

Греблєв вважається "заступником командира з роботи з особовим складом 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка, Україна) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ".

Розвідка додає, що при перевірці складів бойовиків цієї бригади виявили підміну 2 бойових ПЗРК "Игла" на учбові макети. Через це з 25 по 30 квітня противники України проводять комплексну перевірку складів у 3 омсбр 1 АК та у 7 омсбр (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування