Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міятович закликала українську владу повернути Шустеру право на роботу

Вівторок, 26 квітня 2016, 20:57

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович висловила занепокоєння з приводу перешкоджання роботі телеведучого програми "Шустер Live" Савіка Шустера в Україні.

Про це йдеться у її заяві, оприлюдненій у вівторок.

"За наявними даними, вчора Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл на роботу Шустера. Рішення про анулювання було ухвалене після того, як Шустер начебто не повідомив владі про наявність судимості. Шустер, громадянин Канади, заперечує наявність такого запису і розглядає цю подію як тиск у зв'язку з його професійною діяльністю", - сказано у документі.

Міятович зазначила, що обставини цієї справи викликають низку запитань.

Вона закликала українську владу "оперативно розібратися в цьому питанні, переконавшись, що права журналіста захищені і що Шустеру дозволено продовжувати виконувати свою роботу вільно та безпечно".

Як відомо, київський центр зайнятості позбавив телеведучого Савіка Шустера права на роботу в Україні через "недійсну довідку про несудимість". 

Журналіст, у свою чергу, сказав, що продовжить роботу в Україні, незважаючи на заборони.

Президент Петро Порошенко у вівторок ввечері висловив сподівання, що інцидент із телеведучим Савіком Шустером буде вичерпаний у найкоротший час.

 А прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив розібратись у ситуації зі скасуванням дозволу на працевлаштування журналіста і оперативно врегулювати ситуацію відповідно до чинного законодавства.

Тим часом Шустер заявив, що починає голодування, яке триватиме доти, поки йому не повернуть право працювати в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування